Bilfoliering

Vad är foliering och bilfoliering?

Foliering, även känd som bilfoliering eller wrapping, är en teknik där en tunn film, kallad folie, appliceras på fordon, fönster eller skyltar för att förnya utseendet eller användas som reklam. Hos Klisterlappen tar vi hand om hela processen, från idé till färdigt resultat. Vi ger dig flexibilitet att välja motiv och storlek för din foliering och garanterar kvalitet i varje steg. Vill du foliera din bil? Få en offert.

När man folierar bilen riktar man in sig på specifika delar av fordonet genom att applicera en tunn film eller folie. Denna metod används oftast för att ge fordonet en anpassad estetik genom att ändra färgen eller mönstret på utvalda områden.

Helfoliering går ett steg längre genom att täcka hela fordonet med en tunn film eller folie. Detta görs ofta av estetiska skäl för att ge bilen en helt ny färg eller textur. Helfoliering kan också användas som ett skyddande lager för att förhindra skador på den ursprungliga lacken.

Fördelar med foliering och helfoliering

Företag kan dra nytta av mindre bilfoliering för att marknadsföra sina varumärken. Att lägga till företagslogotyper, varumärkesfärger, kampanjmeddelanden eller slogans på specifika delar av bilen ökar varumärkessynligheten när fordonet är i rörelse.

En av de största fördelarna med att helfoliera sin bil är att man kan förvandla dess utseende helt och hållet. Det ger möjlighet att skapa en bil som är helt unik och enkelt ändra utseendet på bilen om man tröttnar på det, genom att helt enkelt ta bort folien och applicera en annan.

Hur appliceras foliering?

Foliering är en relativt enkel och snabb process som kan utföras på endast ett par dagar. Förberedelse av ytan är viktigt innan folieringen påbörjas, där ytan rengörs noggrant för att säkerställa att folien fäster ordentligt. Sedan mäts och skärs folien efter de specifika dimensionerna på fordonet eller den yta som ska folieras. Slutligen appliceras folien noggrant på ytan med hjälp av olika tekniker och verktyg för att undvika bubblor och veck.

Vad är PPF?

PPF (Paint Protection Film) är en tunn, genomskinlig film som appliceras på utsatta delar av bilen för bäst skydd mot små stenskott, repor och vardagligt slitage.

Hur fungerar PPF?

PPF fungerar genom att absorbera stötar och slitage som annars skulle ha orsakat skador på bilens lack. Det fungerar som en barriär mellan bilens lack och miljön. PPF är också självläkande, vilket innebär att små repor kan försvinna av sig själva när filmen värms upp av solen eller varmt vatten.

Varför ska jag ha PPF?

PPF skyddar inte bara bilens lack, utan det ger också en extra glans till bilen om så önskas, det finns PPF som ger matt finish också. Det ger en känsla av ny bil längre och det kan öka värdet på bilen. PPF gör det också enklare att rengöra din bil och det skyddar även bilen mot skadliga UV-strålar. Om du bor i en miljö där vägarna är grova eller om du till exempel bor nära en skog, är det viktigt att ha PPF.

Hur installeras PPF?

PPF är rätt enkelt att installera, men det krävs erfarenhet och specialutrustning. Det är viktigt att bilen är mycket ren och fri från smuts innan filmen appliceras. Installationen sker utan att man behöver skruva eller borra i karossen på bilen. Efter installationen, är det viktigt att inte tvätta bilen eller använda högtryckstvätt de första 48 timmarna, så att filmen fäster ordentligt.

Design och smakråd

Om du inte redan har en färdig idé på hur din foliering ska se ut, hjälper vi gärna till att ta fram något som passar dina behov och ditt val av objekt bäst. Med vår långa erfarenhet inom branschen kan vår kunniga personal tillsammans med dig som kund ta fram och skapa den bästa folieringen eller helfolieringen för dig.

Vad kostar foliering?

Vi hjälper gärna till med att ta fram ett kostnadsförslag efter dina önskemål om storlek, design och objekt. Bilfoliering är inte bara ett sätt att väcka intresse hos omgivningen och få resultatbaserad uppmärksamhet, utan det är också mer kostnadseffektivt än traditionell annonsering.

Kontakta oss för exakta prisuppgifter.

Klisterlappen

Detta Kännetecknar Klisterlappen

  • Professionellt

  • Kunskap

  • Personligt

  • Kvalitet

Offertförfrågan
Kontakta oss
Skicka ett meddelande till oss så återkommer vi så fort vi kan!